You are currently viewing Lawatan Ilmiah dan Kolaborasi Strategik Pensyarah Kolej Komuniti Sungai Petani

Lawatan Ilmiah dan Kolaborasi Strategik Pensyarah Kolej Komuniti Sungai Petani

Dalam rangka menjalin kerjasama dan penandatangan MoU antara Kolej Komuniti Sungai Petani Malaysia dengan Universitas Negeri Padang, Pensyarah Kolej Komuniti Sungai Petani Malaysia yang diwakili oleh Siti Salmah Binti Mohd. Pilus, Hafizol Bin Abu Hassan dan Hanisah Binti Ahmah mengadakan lawatan ilmiah dan kolaborasi strategik di Fakultas Pariwisata dan Perhotelan Universitas Negeri Padang.

Masing-masing pihak memaparkan potensi yang dimiliki dan sepakat untuk saling bekerjasama melalui aktivitas yang saling mendukung. Selain itu, para Pensyarah Kolej Komuniti Sungai Petani Malaysia diberi penjelasan dan diberi kesempatan untuk melihat-lihat laboratorium yang ada di Fakultas Pariwisata dan Perhotelan.

Kolej Komuniti Sungai Petani Malaysia setara dengan Politeknik di Indonesia, lembaga pendidikan milik pemerintah Malaysia itu menawarkan berbagai program diploma 3 dan menyelenggarakan kursus-kursus berbagai bidang kemahiran, diantaranya kursus montir, jahitan, kuliner dan lain-lain.